Yakıt Tüketimi

Yakıt Tüketimi

27 Mayıs 2009 Çarşamba

ÖTV İndiriminde Son Kampanyalar

ÖTV İndirimi 15 Haziran'da sona ediyor.Bu tarihe kadar elinizi çabuk tutmanızı tavsiye diyoruz.

İşte ÖTV İndiriminden önce çeşitli markalarda son kampanyalar....

VOLVO

Volvo'nun ÖTV silahı S40 oldu fiyatı 17 bin 800 Euro'ya indi
3 aylık ÖTV indirimi süresince 900 adetlik satış yapmayı hedefleyen Volvo, bu dönem içinde müşterilerine ek fırsatlar da sunuyor. Volvo Car Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Cana Reutergardh, mart ayında satışlarını Ocak-Şubat'a göre dört kat, Nisan ayında ise sekiz kat artırdıklarını belirterek, "Bu dönemde öne çıkan modelimiz orta sedan sınıfının en beğenilen modeli S40'ın 1.6 litrelik motorlu versiyonu oldu" dedi.ÖTV indiriminin yanısıra 3 modellerine özel fiyat sunduklarını söyleyen Reutergardh, "XC60'ın tavsiye edilen başlangıç fiyatını 58 bin 500 Euro'ya S60'ın tavsiye edilen başlangıç fiyatını 32 bin Euro'ya S40'ınkini ise 17 bin 800 Euro'ya indirdik. 20 Mayıs'tan itibaren de büyük modellerimizde (C30, S40, V50 hariç) 3 yıl garanti sunmaya başladık" dedi. Reutergardh ÖTV indirimi sonrası için ise şunları söyledi: "ÖTV indiriminin bitmesiyle birlikte okulların kapanması, yaz tatili, Ramazan dönemi derken oldukça yavaş ve durgun bir 3'üncü çeyrek bizi bekliyor. Hükümet yeni bir teşvik için hiçbir sinyal vermediği gibi, beklentilerin de bu yönde olmamasına teşvik ediyor daha çok. Hurda indirimi pazar için bir umut olabilir. Aksi takdirde yeniden Ocak-Şubat aylarına dönme olasılığı çok yüksek. "


OPEL

Opel, ÖTV oranlarını sıfıra kadar indirdi
OPEL, ÖTV indirimine ek olarak yaptığı indirim kampanyalarına tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Astra modelinde sunulan fırsatlarla birlikte bu modelde yüzde 18'lik ÖTV oranı bile neredeyse sıfırlanmış durumda. Opel'in mayıs kampanyasında Corsa 1.2 Twinport modeli 24 bin 854 TL'den satılıyor. Astra HB modelinin kampanyalı anahtar teslim fiyatı 1.6 Enjoy versiyonu için 31 bin TL'den başlarken, Astra Sedan modelinin 1.6 Enjoy versiyonunun fiyatı ise 31 bin 955 TL olarak belirlenmiş. Aynı dönemde Meriva Essentia 26 bin 802 TL, Zafira 1.6 Enjoy ise 39 bin 239 TL fiyat etiketiyle satılıyor.General Motors (GM) Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, ÖTV indirimi ile birlikte sektördeki genel trende paralel oldukça yoğun bir talep ile karşılaştıklarını belirterek, "Talep otomotiv pazarinin genel yapısına uygun olarak Astra ve Corsa modellerimiz üzerine yoğunlaştı. Ekipman seviyesi açısından da opsiyonel ekipmanlarında eklenmiş olduğu versiyonlara olan talepde de bazı artışlar gözlemlendi" dedi. . INSIGNIA'DA TALEP PATLAMASIInsignia'nın lansmanını şubat ayında gerçekleşmesinin kendilerine önemli bir fırsat sunduğunu da kaydeden Keklik şöyle konuştu: "Oldukça büyük ilgi gören Insignia'nın satışlarında son derece önemli bir pay alan 1.6 180 beygirlik modelimizin pazara sunumu ÖTV indirimi ile eş zamanlı olarak gerçekleşti. Ön satış programı içerisinde müşterilerin yoğun ilgisine maruz kalan bu modelimiz ÖTV indirimi ile birlikte adeta bir talep patlaması yaşadı. Tedarik zincirimiz içerisinde yer alan tüm araçlarımız şu an itibarı ile müşteriler ile buluşmuş durumda." İLERİ TESLİMAT BAŞLADIKeklik, Insignia modelinde karşılaşılan talep patlaması ile birlikte lansman oncesinde Kasım ayı itibarı ile uyguladıkları ileri tarihli teslimatlı satış programını yeniden devreye soktuklarını söyledi. Keklik, "Müşterilerimiz siparişlerini verdikleri taktirde vergiler dışında fiyatlarımız sabitlediğimiz bu programı Mayıs ayı başında devreye aldık" diye konuştu.


CHEVROLET

Chevrolet hem ek indirim sunuyor hem de 'LPG kiti' hediye ediyor
Chevrolet'nin tüm modellerinde ÖTV indirimine ek müşterilerine çok uygun fırsatlar sunuluyor. Aveo modellerinde 4 bin TL'ye varan indirimler sunan Chevrolet, Aveo'nun kampanya dahil başlangıç fiyatı 18.774 TL'den başlatıyor. Üstelik Aveo müşterilerine beklemeden hemen teslim fırsatı da sunuluyor. Chevrolet ayrıca SUV segmentindeki başarılı temsilcisi Captiva'nın kampanyalı fiyatını 69 bin 750 TL'ye kadar indirdi.LPG DÖNÜŞÜM KİTİ BEDAVALPG dönüşümü programını Türkiye çapında mekanik garanti ile paralel olarak 3 yıl veya 100 bin km kapsamında garanti ile sunan ilk marka da olan Chevrolet, Aveo 1.2 lt 16V motor seçeneğine sahip tüm modellerinde "LPG dönüşüm kiti Chevrolet'den hediye" kampanyasına mayıs ayında devam ediyor. Chevrolet LPG dönüşümlü modeller günümüz koşullarında yakıt tüketiminde yaklaşık yüzde 35 tasarrufa varan bir ekonomik kazanç sağlıyor. Aveo'nun 84 beygir gücündeki yeni nesil 1.2lt 16V motor seçeneği sınıfındaki en ekonomik motor seçeneği olarak dikkat çekiyor. Bunu LPG ekonomisi ile birleştiren Chevrolet Aveo'larda, 20 bin 95 TL'den başlayan özel mayıs fiyatları ve LPG dönüşüm kitinin hediye edilmesinin yanı sıra müşterilere hemen teslim fırsatı sunuluyor. TÜM CRUZE'LER BİTTİChevrolet Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Aydın, 3 aylık ÖTV indirimi süresince 3 bin 500 adetlik satış hedeflediklerini şimdiden 2 bin adedine ulaştıklarını söyledi. Aydın, fırsatı iyi değerlendirdiklerini belirterek, "Orta sedan sınıfına iddialı giriş yaptığımız Cruze'yi 15 Nisan itibarıyla piyasaya çıkardık. İlk haftada 400 adet Cruze sattık ve gemide gelen tüm Cruze'lar şu an satılmış durumda. ÖTV sonrası gelecek Cruze'lar için bile şu an sıra yazıyoruz" diye konuştu.Cruze, birçok Avrupa ülkesinden önce Türkiye'de satışa sunuldu. Cruze'un fiyatı 28 bin 500 TL'den başlıyor. Türkiye'de 16 valf 1.6 litrelik benzinli motor ile satışa sunulan Cruze, düz vitesin yanısıra altı (6) ileri tam otomatik şanzıman seçeneğine sahip. Cruze'da tüm tekerleklerde elektronik kızaklamayı önleyici ABS fren sistemi, çekiş kontrolü (TCS) ve Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD), standart olarak sunuluyor.

TOFAŞ

Tofaş, ticari de 2 bin TL peşinat alıp binekte 2 bin TL nakit desteği veriyor
TOFAŞ, çatısı altında yer alan Fiat markalı binek ve ticari modellerinin yanı sıra Alfa Romeo ve Lancia markalı modelleri içinde çeşitli satın alma kolaylıkları ve ÖTV indirimine ek olarak ekstra avantajlar sunuyor. Krize rağmen Ocak-Nisan aralığında gerçekleştirdiği 20 bine yakın (19 bin 781 adetlik) araç satışı ve yüzde 13.3'lük pazar payıyla da 2009 yılının Türkiye'de binek+hafif ticari toplam pazarının yeni lideri olan Fiat, sunduğu birbirinden cazip kampanyayla bu ünvanını kaptırma niyetinde olmadığını ortaya koyuyor.489 TL TAKSİTLE FIORINOFiat Ticari Araçlar, mart ve nisan aylarında Fiorino ve Doblo ile yakaladığı pazar liderliğinin ardından ÖTV indirimine ek olarak sunduğu satın alma avantajlarını mayıs ayında da devam ettiriyor. "İki Binle Gelene Ticari" sloganıyla start alan kampanya kapsamında 2 bin TL'den başlayan peşinatla 48 aya varan vade ile aylık 466 TL'lik taksitlerle Fiat Fiorino; 489 TL'lik taksitlerle ise Fiat Doblo sahibi olma imkanı sağlanıyor. Düşük peşinatla ve uygun taksitlerle uzun vadeye yayılmış çok daha rahat bir ödeme planı sunan kampanya kapsamında 2 bin 500 TL ve 3 bin TL'lik peşinat miktarlarıyla da uygun ödeme planları da ayrıca sunuluyor. Büyük ilgi gören kampanya sonrasında web sitesini bir haftada 100 bine yakın kullanıcı ziyaret ederken, Fiat Fiorino veya Fiat Doblo satın almak isteyen ve kampanyadan faydalanmak isteyen 4 bine aşkın kişi kayıt bıraktı.LINEA'DA ÖZEL FİYATSürekli olarak aylık satış performansı yükselen Fiat'ın binek model yelpazesi de mayıs ayında kampanyalarla destekleniyor. Örneğin hükümetin yaptığı ÖTV indirim teşviğine ek olarak Fiat Linea'nın yeni lansmanı yapılan 1.6 Multijet versiyonunda ilave nakit desteği sunuluyor. Yani Fiat Linea 1.6 Multijet mayıs ayına özel 30 bin 770 TL'den başlayan anahtar teslim fiyatıyla satılıyor. Bununla birlikte ÖTV indirimine paralel 2 bin 100 TL'ye varan nakit desteği indirimi ve Koç Fiat Kredi kanalıyla tüketici kredisi gibi avantajlar da sunuluyor. 3 AYDA 30 BİN SATIŞ HEDEFİTofaş CEO'su Ali Pandır, ÖTV indiriminin geçerli olduğu 15 Mart-15 Haziran arası dönemini etkili ve verimli biçimde geçirdiklerini belirterek, "Mart ayından itibaren başlayan yükselişimizi, Nisan ayındaki başarımızla taçlandırdık. Tüm dünyada ciddi bir yükseliş ve önemli işbirliklerine imza atarak kriz döneminde istikrarlı bir büyüme içinde olan Fiat markasını Türkiye'de de tüketicilerin satın alma eğilimleriyle ödüllendirdiğini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.Bu noktada mart ve nisan aylarında toplam satışlarının 16 bin 420 adet olarak gerçekleştiğini kaydeden Pandır şöyle konuştu: "Mayıs ayı ve Haziran ayının 15'ine kadar süreyi de dahil edecek olursak ÖTV indirimi süresince toplam 30 bin adetlik binek + hafif ticari satış elde etmeyi hedefliyoruz. ÖTV indirimini kapsayan süreç içerisinde lüks segmentte yer alan Alfa Romeo ve Lancia markalarımızla ise toplam 250 adete yaklaşan bir satış performansına ulaşmayı hedefliyoruz."


FORD

21 TL taksitle otomobil satan Ford ticaride ise KDV ve faizi sıfırladı
FORD, ÖTV indirimi uygulamasına ek olarak, hem ticari araçlar, hem de binek otomobiller için başlattığı kampanyalarla hem müşterilerini hem de pazarı desteklemeyi sürdürüyor. Ford, ticari modelleri için başlattığı 0 KDV ve 0 faiz kampanyasını devam ettirirken, binek otomobiller için başlattığı düşük faizli kredi kampanyasını da sürdürüyor. Ford tüm bunlara ek olarak Mayıs sonuna kadar gelecek tüm binek otomobiller için ön ödemeyle bugünkü kampanya şartlarından yararlandırıyor. ÖTV indirimlerini birebir fiyatlarına yansıtan Ford, ayrıca Ford Finans ödeme avantajları ile araç alımında kolaylıklar sağlıyor.21 TL TAKSİTLE FOCUSBinek otomobillerde, 22 bin 250 TL'den başlayan fiyatlarla KA, 24 bin 710 TL'den başlayan fiyatlarla Fiesta, 30 bin 935 TL den başlayan fiyatlarla Ford Focus ve 41 bin 520 TL'den başlayan fiyatlarla Ford Mondeo sahibi olma fırsatı sunuluyor. Bu cazip fiyatlarla birlikte düşük faizli Ford Finans kredisi kullandırılınca, Focus için günde 21 TL, Mondeo için günde 32 TL ödeme seçenekleri yer alıyor.15 AYDA SIFIR FAİZMayıs ayı ile birlikte Ford Finans avantajlarını daha da artıran Ford, ticari modeli Transit'te yüzde 18 KDV'yi karşılamanın yanı sıra, 15 bin TL için 15 ay vade ve sıfır faizle ödeme seçeneği sunuyor. Yeni Transit Connect için ise, 22 bin 480 TL'den başlayan çok cazip fiyatlar ve 10 milyar 10 ay vade sıfır faiz seçeneği uygulanıyor.Ford Otosan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, ÖTV indiriminin özellikle binek otomobil pazarında tempoyu hemen hemen ikiye katladığını belirterek, "Bu dönemde biz de satış ve satış bağlantısı yönünden bu etkiyi hissettik. Özellikle binek satışlarımızın amiral gemisi sayılabilecek Focus ve Fiesta modellerimiz öne çıktı" diye konuştu.3 AYDA 25 BİN ARAÇ SATARIZ3 aylık ÖTV indirimi süresince 25 bin adet seviyesinde satış yapmayı öngördüklerini kaydeden Özüner, istedikleri adetleri ithal ürünlerinde genel olarak gecikmeli de olsa almaya çalıştıklarını kaydetti. Son dönemde piyasaya iki yeni araç sunduklarını da hatırlatan Özüner, ekim ayında yeni Fiesta'yı geçtiğimiz nisan ayında da Amerika'ya da ihraç ettikleri yeni Transit Connect'i satışa sunduklarını söyledi. Yeni Connect'in yerel ve küresel rekabette en önemli silahlarından biri olduğunu söyleyen Özüner, "Yeni Transit Connect kısa sürede büyük bir ilgi gördü. Henüz araç pazara sunulmadan 1000 den fazla satış bağlantısı gerçekleştirdik. Yeni Transit Connecte talep beklentimizin üzerinde bir hızla artıyor. Mayıs ayında 4000 araç satmayı planlıyoruz" dedi.

PEUGEOT

ÖTV avantajında geri sayımPeugeot'da fırsatlar başladı
15 Haziran'da sona erecek olan ÖTV avantajı ile ilgili Peugeot'da geri sayım başladı. Peugeot 407 modelinde ayda 407 TL ödemeli finansman kampanyası ve 308 modelinde ÖTV indirimine ek olarak sunulan 2 bin 700 TL'ye varan indirimler dikkat çekiyor. 308 SW 39 bin 200 TL, 206 Sedan modeli de 19 bin 900 TL anahtar teslim fiyatla sunuluyor. Ayrıca 1.4 lt'den 2.0 lt'ye uzanan HDI motor seçenekli Peugeot Ticari Araçları için de fırsatlar var. ÖTV indirimine ek olarak 2 bin 500 TL'ye varan avantajlar ile bol seçenekli krediler tüketicileri bekliyor. Peugeot Hafif Ticari Araçlar günde 9.99 TL'den başlayan ödemeli finansman seçenekleri ile sunuluyor.ÇEVRECİ ARAÇLAR 1000 TL DESTEKPeugeot, 2009 yılı başından itibaren sürdürdüğü Blue Lion kampanyasına da devam ediyor. CO2 emisyonu 130 gr/km'ye eşit veya daha düşük olan, aynı zamanda yüzde 95 oranında geri dönüşüme uygun ve sadece ISO 14001 onaylı bir fabrikada üretilmiş olan Blue Lion standartına uygun tüm modellerinde Peugeot, çevre duyarlılığına destek olmak üzere ÖTV indirimli kampanya fiyatlarının üzerinden bin TL ek fiyat avantajı sunuyor. PAZAR PAYIMIZ YÜKSELDİPeugeot Türkiye Genel Müdürü Jean-Pierre Vieux, ÖTV indirimiyle birlikte Mart ayında 3 bin 414, Nisan ayında ise 3 bin 168 adet araç satışı gerçekleştirerek 2008 yılının aynı dönemine göre yüzde 75 oranında bir artış gerçekleştirdiklerini söyledi. Vieux, Peugeot'un pazar payını da yüzde 4'ten 6'ya çıkararak toplam pazarda 2 basamak daha yukarı çıktığını belirterek, yıl sonu hedeflerinin de yüzde 6'dan fazla pazar payı elde etmek olduğunu söyledi.Vieux, ÖTV indiminin hayata geçtiği Mart ve Nisan aylarında en fazla Peugeot 207 modelinin satışını gerçekleştirdiklerini de belirterek, 207 satışlarının Outdoor ve CC versiyonları dahil toplam 1658 adete ulaştığını kaydetti. 207 modelini 308'in takip ettiğini kaydeden Vieux, Peugeot'nun ÖTV indirimini takiben yaratıcı ve çevreci kampanyalarını da sürdürerek bu başarılı rakamlara ulaştığını söyledi.3 YENİ MODEL GELİYORPeugeot'nun yeni model atağı Haziran ayından itibaren hızlanıyor. Haziran ayı itibariyle yeni crossover modeli 3008'i Türkiye'de satışa sunacak Peugeot, ardından 308 CC ile yaz aylarına damga vurmaya hazırlanıyor. Peugeot yılın son çeyreğinde ise 1998'den bu yana yaklaşık 6,5 milyon adet üretilen 206'nın mirasçısı 206+ ile Peugeot ürün gamı zenginleştirecek.
CİTROENCitroen'den ÖTV'ye ek 10 bin TL'lik indirim
CITROEN mayıs ayında C3 Picasso ve C4 Picasso modellerine yönelik bir kampanya düzenledi. Kampanyada, ÖTV fırsatına ilave yapılan ekstra indirimle 10 bin 773 TL'ye varan avantaj sunuluyor. C3 Picasso SX 1.4 modeli 4 bin 619 TL indirimle 29 bin 500 TL'ye, C3 Picasso SX 1.6 HDI modeli ise 4 bin 941 TL indirimle 31 bin 500 TL fiyatla satılıyor. C4 Picasso'larda ise indirim daha cazip. 10 bin 773 TL'ye varan indirimlerle C4 Picasso'ların anahtar teslim satış fiyatları 44 bin 150 TL ile 47 bin 716 TL arasında değişiyor.Citroen'in nisan ayı sonunda Türkiye'de piyasaya sunduğu ve ÖTV indirimine denk gelen küçük MPV segmentinde yer alan yeni modeli C3 Picasso, Fransız üreticinin yeni marka kimliğini yansıtıyor. ÖTV indiriminin bittiği 15 Haziran'a kadar 200 adet C3 Picasso satmayı hedefleyen Citroen, yıl sonuna kadar 400 adede ulaşacaklarını ancak Fransız üreticinin fazladan araç vermesi dahilinde 600'lük satış rakamını görebileceklerini söylüyor. C3 Picasso, şirin tasarımı ile dikkat çekiyor. Yüksek motor kaputu ve iki parçadan oluşan A sütunu ve bombeli ön camı ile konsept otomobil görüntüsü çizen araç, özgün bir tasarıma sahip. Yüksek ve kalın ön tampon üzerinde kaputa uzanan farlar, altında iri siyah çerçeveler içindeki sis farları ve onların da altında süs amaçlı hava kanalı çerçeveleriyle dikkat çekiyor. Yandan bakıldığında yüksek yapısı ve tavan rayları nedeni ile küçük bir 4x4 gibi görünen aracın arka kısmında ise yükseğe konumlandırılmış stop grubu göze çarpıyor. C3 Picasso, 1.6 litre 90 beygir dizel motor seçeneğindeki iki farklı donanım seviyesi 29 bin 500 ile 31 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken; tek donanım seviyesi ile satılan 1.4 litre 95 beygir gücündeki benzinli motor seçeneği de 29 bin 500 TL'ye müşterilerin beğenisine sunuluyor.
VOLKSWAGENVW'de ÖTV'ye ek yüzde 9'u bulan indirimler
Doğuş Otomotiv'in bünyesinde yer alan Volkswagen Binek Araç'ta ÖTV indirimine ek fırsatlar devam ediyor. Kampanyada, TL ile satışı gerçekleşen Polo, Touran, Passat ve Passat Variant modellerinde cazip indirimler uygulanırken, Euro ile satılan Touareg, Passat CC, Scirocco, Tiguan ve Eos modellerinde hem sabit kur avantajı hem de indirimler sunuluyor.MODELİNE GÖRE DEĞİŞİYORSınıfının en çok tercih edilen modeli olan ve bu ünvanı 3 yıldır elinde bulunduran Passat'ın 1.6 litre 102 beygir motorlu versiyonunda yüzde 9 oranında bir indirimin uygulandığı kampanyada, ailenin diğer üyeleri Passat ve Passat Variant 2.0 litre TDI motorlu versiyonlarında ise yüzde 3 indirim var. Kampanyada ayrıca Touran yüzde 7 ve Polo da yüzde 5 oranında indirimle satılıyor. EURO 1.89 TLVW Binek aracın Euro ile satışını gerçekleştirdiği modellerinden Touareg ve Passat CC'de ise Euro 1.89 TL olarak sabitlenirken, Touareg'de ayrıca 9 bin 550 Euro'ya varan indirim de mevcut. Ayrıca Scirocco, Tiguan ve Eos modellerde ise Euro 1.99 TL olarak sabitlenirken, Tiguan 2.0 litre TDI manuel motor seçeneğinde 6 bin 400 Euro'ya varan indirimler uygulanıyor. Kampanyada ayrıca, VDF ile işbirliğinde yürütülen uygun kredi imkânları da sunuluyor. Araç bedelinin yüzde 80'ine kadar kredi verilebilirken, yüzde 1.49 faiz oranı ve 60 ay vade sağlanıyor.ARAÇ ARZI SIKINTIVW Binek Genel Müdürü Vedat Uygun, ÖTV indirimiyle birlikte ürün yelpazelerinde yer alan 1.4 ve 1.6 motor seçeneklerine sahip modellerimizin satışında ciddi bir artış olduğunu belirterek, "Öne çıkan modellerimiz Polo, Golf, Jetta, Passat ve Tiguan olarak sayılabilir. Satışlardaki artış nedeniyle özellikle bu modeller için ek sipariş gerçekleştirildi. Ancak Avrupa da da benzer kampanyalar nedeniyle talepde Türkiye benzeri bir canlanma mevcut olması ve özellikle Almanya'nın vergi indirimi kampanyasını uzatması nedeniyle araç arzında bir miktar sıkışıklık yaşanmaktadır" dedi.ÖTV indiriminin 15 Haziran sonrasında da devam etmesinin pazar açısından olumlu olacağını kaydeden Uygun, "Bu ivmenin devam edeceği görüşündeyiz. 15 Haziran tarihinde sona ermesi durumunda ise pazarın bundan oldukça olumsuz etkileneceğini, uygulamanın en azından kademeli bir şekilde son bulmasının faydalı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.


RENAULT


ÖTV indirimine ek ileri teslim garantisi verdi satışları arttı
RENAULT'nun ÖTV indirimine ek indirim sunduğu modeller mayıs ayında da yoğun ilgi görüyor. Bu ilgiye cevap vermek üzere Renault, ileri teslim kampanyasını mayıs ayında da sürdürüyor. Bu kampanyada peşinatını ödeyerek otomobilini ayırtan müşteriler, teslim tarihi geldiğinde fiyat artışı olmadan, ÖTV indirimi ve bugünkü kampanya koşulları ile Renault otomobil sahibi oluyor. İleri teslim kampanyası Yeni Clio HB, Clio Grand Tour, Megane Sedan ve Yeni Symbol modellerini kapsıyor. Bu kampanyada Yeni Symbol'e 20 bin 540 TL, Yeni Clio HB'e 24 bin 200 ve Megane Sedan'a 29 bin 120 TL'den başlayan avantajlı mayıs ayı fiyatlarıyla sahip olma fırsatı sunuluyor.SYMBOL VE MEGANE SEDANYeni Symbol, Authentique ve Expression olmak üzere iki donanım versiyonu ile sunuluyor. Symbol, gerek dizel gerekse benzinli versiyonlarında sınıfının en düşük tüketim düzeylerine sahip: 1.5 dCi 85 bg motorda 100 km'de sadece 4.3 l (km'de 116 g CO2), ve 1.2 16v 75 bg benzinli motorda 100 km'de sadece 5.9 l (km'de 140 g CO2). Türkiye'de üretilen ve 5 kıtaya ihraç edilen Megane Sedan ise, 1.5 dCi 85 ve 105 bg dizel, 1.6 16v 110 bg benzinli motorlar düz ve otomatik vites seçeneğiyle müşterinin beğenisine sunuluyor. Donanımları zenginleşen Megane Sedan da, MP3 okuyucu, CD player, otomatik yanan farlar ve yağmur sensörleri, hız ayar ve sınırlayıcı bulunuyor.YENİ MODELLER DENK GELDİSatış sonrasında ise Renault, 4 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında düzenlediği kampanyayla Renault sahipleri, tatile çıkmadan önce Renault Yetkili Servisine gelerek araçlarının yaz bakımını yaptırıyor. Ayrıca Fix Servis Paketlerinde ve Elf Motor yağlarında yüzde 25 ve Bonus Kart, Maximumum Kart ve Worldcard'a 6 taksit olanağından yararlanıyor. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, ÖTV indirimi döneminde yeni Megane HB ve Coupe, Laguna Coupe ve yeni Clio'yu Türkiye'de satışa sunduklarını belirterek, "Renault markasının değişimini yansıtan bu yeni modellerimizin bu döneme denk gelmesi bizi memnun etti. Türkiye'ye yeni Megane HB'den bin adet ayrılmıştı. Alabilseydik iki kat daha fazla satış olurdu" diye konuştu.


CHERY

Chery'nin yeni miniği Kimo, ÖTV avantajıyla 16 bin TL'ye geldi
MERMERLER Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye'de faaliyet gösteren Çinli Chery, ÖTV indirimiyle birlikte çok cazip fiyatlara ulaştı. İlk kez 2006 İstanbul Autoshow Fuarı'nda sergilenen Kimo ve otomatik vitesli Tiggo3 uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Yeni otomatik şanzıman seçeneğine kavuşan Tiggo3, ÖTV indirimleri kapsamında 46 bin 990 TL'lik fiyatı ile satışa sunuldu. Çinli üreticinin Türkiye'de satışa sunduğu yeni minik modeli Kimo ise 16 bin 357 TL'den başlayan fiyat etiketine sahip.3.7 metrelik uzunluğuyla tam bir şehir otomobili olan Kimo, iç mekanı genişliği sayesinde 5 kişi için yeterli hacmi sunuyor. Forza ve Lusso ismiyle iki farklı donanım seçeneği bulunan Kimo da tiptronik şanzıman ve dizel motor seçeneğini de opsiyon olarak sunulacak. Chery Kimo'da 83 beygir güç üreten 1.3 litrelik benzinli ACTECO motor görev yapıyor. Chery Kimo, sürücü ve yolcu hava yastıkları, klima, modern görünüme sahip elekrikli ön/arka camlar, elektrik kumandalı ısıtmalı yan aynalar, park sensörleri, port bagaj tutacakları gibi özelliklere sahip. Tüm Chery modellerinde olduğu gibi Kimo modelinde de; ABS, fren yapılması halinde gücün ön ve arkadaki akslara dengeli şekilde dağılmasına ve böylece güvenli fren yapılmasına yardımcı olan EBD sistemi, sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları gibi yüksek güvenlik donanımlarını Kimo bünyesinde de bulmak mümkün.

Hiç yorum yok:

Son Dakika Haberleri

Haber siteleri