Yakıt Tüketimi

Yakıt Tüketimi

17 Şubat 2011 Perşembe

97 Oktan Benzinin Farkı Yok !

Türkiye'de kullanılan otomobillerin önemli bölümünde 97 oktan kurşunsuz benzinin performans artırıcı ya da koruyucu bir etkisinin bulunmadığı belirtildi.

Yakıtta tasarruf konusunda, 97 oktan ve 95 oktan kurşunsuz benzin tercihi, önemli rol oynuyor. Otomobilini tanımadan litresi 3,95 lira olan 95 oktan kurşunsuz benzin yerine litresi 4 liraya satılan 97 oktan benzin kullanan sürücüler, böylece yakıta fazla para harcamış oluyor.


Gazi Üniversitesi Otomotiv Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup İçingür,''97 oktan yakıt, 9-10 sıkıştırma oranları araçlara zarar vermez ama fayda da sağlamaz. Birçok kişi, 97 oktanı motoru koruduğu, performansı artırdığı için tercih ediyor. 97 oktan kurşunsuz benzin, performansı artırmıyor, yakıtı azaltmıyor, motoru korumuyor. Bu yüzden belirli lüks modeller dışında 95 oktan benzin en iyisi. Diğerinden ucuz'' dedi.


Yüksek motorlu ve beygir gücüne sahip araçlar dışında diğer araçlarda 97 oktan benzin kullanmanın araca hiç bir faydası yok aksine 95 oktana göre daha pahalı olması sebebiyle cebinize zarar.

Hiç yorum yok:

Son Dakika Haberleri

Haber siteleri